Kucharze nie marnują - przepisy

Strona główna Kucharze nie marnują - przepisy

Smaczne dania i potrawy można zrobić prawie ze wszystkiego. Jeśli nie wiesz co zrobić z tym, co pozostało Ci w lodówce... Jeśli zastanawiasz się, czy nie wyrzucić tego do kosza... Zajrzyj do naszej złotej księgi przepisów. Dowiesz się jak przygotować coś zdrowego, coś pysznego, coś apetycznego z tego, co posiadasz w swojej kuchni.

Przepisy zostały przygotowane przez Państwa Kuroniów, którzy z pokolenia na pokolenie gotują, a jednocześnie przyczyniają się w swoich różnych działaniach do przeciwdziałania marnowaniu żywności.

Surówka z selera naciowego i jabłka

Surówka z selera naciowego i jabłka

Jabłka (mogą być nieobrane) pokrój w ósemki, a potem na plasterki. Seler pokrój na plasterki...

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystko wymieszaj.

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Oczyszczone pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzaną odrobiną masła, posolić. Podsmażyć tylko tyle, aby zmiękły.

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę umyć, obrać z suchych liści i poszatkować, paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski...

Papryka faszerowana na zimno

Papryka faszerowana na zimno

Papryki umyć, odciąć kapturki i oczyścić z nasion. Serek homogenizowany wymieszać z drobno pokrojonymi: ...

Kotlety z cukini

Kotlety z cukini

Cukinię obrać, umyć, wydrążyć, pokroić w krążki grubości 1,5 cm. Obtoczyć w mące, następnie w jajku i ...


Banki Żywności

Wykonanie StudioGraficzne.com